Professionele kwaliteit

Naast voice-over en stemacteur ben ik ook audio engineer. Ik heb een volwaardige opname- en productiestudio tot mijn beschikking waarmee ik je alles kan leveren. Van kale stemopnames tot professioneel bewerkte voice-overs of volledig gemixte commercials.

Rockwork Orange Studios

Aan de akoestiek zal het niet liggen. Alle opnames worden namelijk verzorgd in de opnamestudio van Rockwork Orange Studios. Hierin verzorg ik naast stemopnames zelf ook opnames van zang en diverse soorten instrumenten zoals akoestische gitaren, mandolines, percussie, fluiten of zelfs didgeridoos. De ruimte is akoestisch behandeld voor optimale geluidsopnames en iedere opname maak ik op professionele en de meest hoogwaardige apparatuur.

Diverse microfoons kunnen worden ingezet, maar de Neumann TLM-103 is vaak mijn voorkeur voor voice-overs. Deze combineer ik veelal met de Avalon V5 of de Manley Voxbox als voorversterker. Analoge naar digitale conversie vindt uiteindelijk plaats via de Universal Audio Apollo x16.

Hoogwaardige nabewerking

Ik heb veel ervaring in het nabewerken van audio in diverse situaties, met verschillende doelen. Ik weet hoe kwaliteit klinkt en hoe ik dit zelf kan realiseren. Via het selecteren van de juiste takes, het opschonen van opnames en het gebruik van een uitgekiende combinatie van o.a. compressors, de-essers en/of equalizers kan ik iedere stemopname zelf het laatste zetje naar het hoogste niveau geven.

Van stemopname tot volledige eindmix

Indien gewenst, kan ik mijn stem ook direct mixen in combinatie met bijvoorbeeld een soundtrack of geluidseffecten. Zo kan ik je voorzien in een geheel eindproduct: een volwaardige ready-to-use commercial of soundtrack.

Opnames op locatie

Toch liever face-to-face contact bij het maken van opnames? Soms schakelt dat net wat makkelijker. Uiteraard kan ik, indien gewenst, ook op locatie komen inspreken.