Over mij

Ik vertel graag.

Mensen die me kennen weten dat ik graag verhalen vertel. Ik ben mijn hele leven al gefascineerd door de werking van verbale communicatie. Het redeneren verbaliseren. Het acteren in communiceren. Echt praten, in verschillende contexten. Het is een prachtige finesse om te kunnen beheersen, die kunst van het vertellen. Hoe mensen te bereiken. Ervoor te zorgen dat ze je begrijpen. Of om te checken of ze het snappen. Aangevuld met subtiele woordgrappen. Ik krijg er geen genoeg van. Daarom ben ik voice-over en stemacteur.

Dankzij mijn marketing achtergrond (MSc in bedrijfskunde en mede-oprichter van een succesvolle e-commerce onderneming), kan ik me ook goed inleven in de bredere commerciële context van een boodschap. Dat is erg praktisch als je op een specifieke manier je organisatie, product of dienst wilt positioneren. Ik spreek die taal. En als je wilt denk ik ook graag mee in die taal over je verhaal, met de blik van een copywriter. Want ik heb absoluut een passie voor élke taal.

Omdat ik ook de (muziek-)opname en productiestudio Rockwork Orange Studios run, beschik ik over alle vaardigheden om niet alleen mijn eigen stemopnames te bewerken, maar om ook volledige totaalmixen te kunnen leveren inclusief soundtracks en/of geluidseffecten. Naast voice-over en stemacteur ben ik muzikant, arrangeur en audio engineer. Ik schrijf muziek en produceer deze, soms in opdracht en soms vanuit eigen creatieve insteek. Ik doe dit alles in dezelfde studio, waardoor ik snel kan werken en heel veel flexibiliteit bied. Eigenlijk ben ik dus de hele dag bezig met het produceren van geluid.

Ik hou dan ook echt van geluid. Van het overbrengen van boodschappen, via datzelfde geluid. En dat doe ik met alle liefde via mijn eigen stemgeluid.